Saturday 21 January 2017

Voihan viemäri.

Puolipilvinen päivä päättyi taas kerran ukkoskuuroon ja viemäri tulvi taas mun kämppään sisälle. Nyt edelliskertaa pahemmin, enkä pääse kaikkea kuivaamaan ja pesemään, kun on niin ahdasta, ettei huonekaluja saa siirrettyä mihinkään suuntaan ellei niitä vie huoneesta ulos. Nyt asun sitten viemärissä, sillä nurkassa on reilun sentin kuravesikerros, johon en pääse mitenkään käsiksi. Ja sängyn alla, joka sekään ei tietysti siirry mihinkään. Puuh. Nytkin ulkona virtaa joku vesi jatkuvalla syötöllä, mutta ei käy järkeen mikä se voisi olla. Mutta se on ulkona ja koitan hillitä uteliaisuuttani edes sen verran, etten enää iltamyöhällä mene pihalle hillumaan taskulampun kanssa vain saadakseni tietää, että mikä vesi siellä ryöppyää. Vaikka kuinko olisi outoa. Heh.

Täällä viemärissä ei toivon mukaan kuitenkaan tarvitse enää montaa yötä asua, sillä muutto on nyt vain asunnonvalinnasta kiinni! Edellinen kämppä oli vielä pari viikkoa sitten vapaa, toivon, että siihen pääsisi, mutta tsekataan nyt varmuuden vuoksi nuo muutamat halvemmatkin vaihtoehdot. Edellisen kämpän tiedän ja tiedän senkin, että siitä pystyisin töissä käymään, kun kerran sieltä olen töissä käynyt sen 4 kk, siksi kai vielä haaveilen lähinnä siitä, mutta onhan se nyt hyvä tarkastaa mitä muuta on tarjolla ennenkuin tekee lopullisen päätöksen. Olen netistä löytänyt neljä kaksion tapaista, joita mennään maanantaina katsomaan. Alunperin piti mennä tänään, mutta autosta oli eilenillalla hajonnut joku pumppu ja se piti tänään vaihtaa uuteen, joten mahdollisuutta ajeluun ei ollut. Samapa se, uskon muuton kuitenkin olevan mahdollista, kunhan vain itse valitsemme, että minne. (Toivottavasti lähelle uimalaa, haluan taas uimaan, vaikka säät eivät nyt olekaan olleet suotuisia sille. Jossain vaiheessa kuitenkin toivottavasti saadaan aurinkoisiakin päiviä.)

Toivon kovasti, että sisältäni löytyisi nyt energisempi ja vähemmän ahdistunut ihminen. Helmikuussa aloitan työt ja pelkään jo valmiiksi, että siellä on hiljaista ja ahdistun siitä. Eli pelkään jo etukäteen jotain mistä ei kannata murehtia ennenkuin se on ajankohtaista. Sain kuitenkin eilenkin siitä aivan järkyttävän ahdistuskohtauksen, joka ei meinannut millään mennä ohi. Onneksi sitten selvisi tuo muuton mahdollisuus ja työntekokin alkoi tuntua jälleen täysin järkevältä ja tarpeelliselta ja ennenkaikkea ahdistumattomalta ratkaisulta. Ahdistus katosi ja istuin jopa illan olkkarissa kämppiksen ja kodinhoitajan kanssa katsomassa jotain älytöntä espanjankielistä sarjaa, josta en tietysti itse tiennyt yhtään mitään. (Olen liian tottunut amerikkalaisiin tai brittiläisiin ohjelmiin, heh.)

Psyykkasin itseni tänäänkin voimaan hyvin ja olen kai muuten voinutkin. Kuulin tosin surullisia uutisia, ja ne sitten tiputtivat vähän, sitten alkoi se ukkoskuuro pimeän laskeutuessa ja sitten huomasinkin taas tuon viemäriongelman. Nyt ei oikeastaan enää ahdista, ottaa vain päästä. En tosiaankaan pääse tälle lemulle tekemään mitään, kun en saa kaikkia vesiä pestyä pois, joten täytyy vain olla kiitollinen, että mahdollisesti jo muutaman yön päästä pääsen muuttamaan. Sitä ennen on ohjelmaa, huomenna tulee psykologi, maanantaina on sitä asuntojen katselua ja päätöstä mihin muuttaa, tiistaina psykiatri ja sitten muutto ihan koska vain.

Voisinpa laittaa kuvia, mutta nyt en ole yhtään katsonut mitä on jo julkaistu noista vanhoista. Vaan ei kai sitä joka kerta pakko olekaan, vaikka niitä onkin kiva julkaista ja ilmeisesti kiva nähdäkin.

No comments:

Post a Comment